barn-uden-bøjle

Derfor skal dit barn have bøjle på

Der kan være forskellige grunde til at dit barn skal have bøjle. Det kan blandt andet skyldes af tænderne skal skubbes tættere sammen, så der er plads til de bagerste tænder. Det kan også skyldes skæve tænder – altså virkelig skævetænder, der påvirker dit barns selvværd. Desværre er det således, at nogle børn oplever mobning, fordi deres fortænder ligner ”kanin tænder.” Alt forskning viser at mobning påvirker selvværdet og selvtilliden på barnet. Derfor er det en god ide, at få en tandregulering hos børn så tidligt som muligt. Det er faktisk således at jo yngre barnet er, jo bedre kan større tandstillingsproblemer forhindres og der kan forebygges mod større skader.

At få bøjle kan være et mareridt for nogle børn især i teenagealderen. Det er endnu en grund til at få tænderne tjekket hurtigt. Jo yngre et barn er, jo bedre kan tandlægerne i forbindelse med behandlingen udnytte barnets vækst, og det betyder så i praksis, at dit barn hurtigere kan slippe af med bøjlen. Med en hurtig behandling kan dit barn få smilet tilbage.

Det er vigtigt, at man som forældre og værge, forstår hvorfor barnet skal have bøjle. Når man har forstået det, kan man støtte barnet igennem behandlingen. Det er vigtigt at barnet får den tilstrækkelige støtte, så det ikke påvirker barnets selvværd.

råd-mod-tandlægeskræk

Mange muligheder indenfor bøjle-verden

Der findes mange muligheder for bøjler. Det behøver ikke være de traditionelle togskinne-former. De fleste steder tilbyder flere forskellige bøjletyper og mulighed for usynlige bøjler. En usynlig bøjle er en bøjle der bliver placeret på bagsiden af tænderne. Det betyder, at barnet kan lade være med at fortælle at det har fået bøjler. Denne form for bøjle bliver produceret helt specielt til brugeren. Det er en helt unik bøjle, der kræver mere præcision.

En anden måde at gøre bøjlerne usynlige er at benytte aligners. Det er en række af tynde gennemsigtige skinner, der skubber tænderne tættere på hinanden og på det færdige resultat. Denne type bøjle kan tages af, det betyder, at når barnet er til sport, så kan bøjlerne tages af. Selvom denne type bøjle kan tages af, så skal man huske at jo flere timer barnet har bøjlerne på, jo hurtigere kan behandlingen afsluttes. Derfor anbefaler tandlæger oftest at børnene beholder bøjlen så mange timer af døgnet som muligt. Det er nødvendigt for at få et hurtigt og godt resultat.

Gode råd til forældre

Det kan være svært nogle gange at have børn, da de kræver meget vejledning i livet. Et barn ved ikke, at hvis de ikke får en bøjle, så kan det måske påvirke deres selvtillid og selvværd senere hen i livet. Derfor er det vigtigt, at vi som forældre stepper up, og tager beslutninger på deres vegne. Der findes en blog hvor man kan hente meget inspiration til børneopdragelse og andre områder af sit liv, som eksempelvis personligudvikling og lignende. På Grubleren skriver Annette hyppigt om hendes tanker og meninger omkring livet, og som regel er jeg meget enig, og om ikke andet meget inspireret af hende!

På gensyn.